Family
in Christ Mission Holland

Family in Christ Mission Holland

Een familie, een gezin. Al bijna 30 jaar! Een familie die ver bij elkaar vandaan woont en met een cultuur die hemelsbreed van elkaar verschilt. Tóch zijn we verbonden. Nederland hoort over Zambia d.m.v. verhalen en beelden van mensen die er zijn geweest. Zambia hoort over Nederland door mensen die er naar toe gaan en vertellen wat hen beweegt en wat er leeft. Door deze wisselwerking weten we iets van elkaars omstandigheden. We zijn betrokken bij elkaar als een verre familie. Het raakt ons als er dingen fout gaan en we elkaar niet altijd begrijpen. We zijn blij als er positieve ontwikkelingen zijn en het contact open en eerlijk is. Als in een familie, een gezin!

Family

In Christ. Zó is het begonnen en zo is het nog steeds. Pookie Evans, die als blanke Zambiaan iets wilde doen voor mensen zonder kansen in een plattelands-omgeving. Een idealist, die zich door Christus geroepen voelde iets te betekenen voor z’n naaste. Adri Hartkoorn, die liftend door Afrika met hem in contact kwam en zo geraakt was door z’n plannen dat hij in Nederland mensen enthousiast maakte om Pookie te helpen. In Christ, samen met een grote groep donateurs en gulle gevers. Samen met de Ichthuskerk in Alblasserdam en andere kerken. Wat voel je je verbonden in Christus als je in Zambia de groeten overbrengt vanuit onze kerkelijke gemeente. Wat voel je je gezegend dat het werk nog steeds door kan gaan en zich uitbreidt. In Christ!

In Christ

In Christ. Zó is het begonnen en zo is het nog steeds. Pookie Evans, die als blanke Zambiaan iets wilde

doen voor mensen zonder kansen in een plattelandsomgeving. Een idealist, die zich door Christus geroepen voelde iets te betekenen voor z’n naaste. Adri Hartkoorn, die liftend door Afrika met hem in contact kwam en zo geraakt was door z’n plannen dat hij in Nederland mensen enthousiast maakte om Pookie te helpen. In Christ, samen met een grote groep donateurs en gulle gevers. Samen met de Ichthuskerk in Alblasserdam en andere kerken. Wat voel je je verbonden in Christus als je in Zambia de groeten overbrengt vanuit onze kerkelijke gemeente. Wat voel je je gezegend dat het werk nog steeds door kan gaan en zich uitbreidt. In Christ!

Een missie, een opdracht. Iets voor elkaar doen in een wereld, waar niet iedereen het zo goed heeft als wij. Dat kan dichtbij en ver weg. Ónze Missie ligt in Mbaya Musuma op het platteland in de buurt van Mazabuka. Er is een kliniek gekomen met wat daarbij nodig is. Er zijn huizen voor de medische staf gebouwd. Er is een weeshuis en een kleuterschool. De basisschool voor 700 kinderen is uitgebreid van 4 naar 9 lokalen. De community wordt bij het werk betrokken. De kring wordt groter. We zijn blij met de steun van een grote groep mensen uit de wijde omgeving die onze Missie een warm hart toedraagt. Naast de materiële steun is het onze Missie om elkaar in het geloof te bemoedigen en te steunen. Nederland steunt Zambia ook met gebed. De kerkelijke contacten worden verstevigd en uitgebreid. In Nederland kunnen we veel leren van de manier waarop de Zambianen hun geloof beleven en uiten. Ongeremd, spontaan, enthousiast. Hun Mission naar Nederland toe!

Mission

Driemaandelijks wordt er vanuit Nederland een bedrag van €3000.- overgemaakt naar de missie. Daarvan worden o.a. verschillende medewerkers betaald en onderhoud gedaan. Vanuit Holland worden ook projecten gefinancierd, zoals de bouw van huizen en het uitbreiden van de basisschool. Dat wordt gedaan i.s.m. met Wilde Ganzen en andere ontwikkelingsorganisaties. De FCMHolland wordt gesteund door de FCMZambia, een groep mensen die het Zambiaanse bestuur vormt en medeverantwoordelijk is voor de besteding van het geld. Holland, belangrijk voor Zambia, Zambia, belangrijk voor Holland!

Holland