Medische zorg

Op de missiepost is een ziekenhuis, met polikliniek. De ernstig zieke mensen kunnen worden opgenomen in het ziekenhuis, waar ca. 55 bedden beschikbaar zijn. Maar de meeste mensen kunnen op de polikliniek geholpen worden.
Via de aidskliniek krijgen ca. 1800 personen aidsremmers. Veel mensen knappen op door deze medicijnen. Op deze manier wordt veel leed voorkomen, doordat er minder mensen ziek worden of overlijden.
Op de verlosafdeling worden regelmatig kindjes geboren. Naast goede voorlichting krijgen de moeders die met hun kindje weer naar huis gaan, een tas met babykleertjes en een knuffel mee.
Er is een apotheek, waar medicijnen verkrijgbaar zijn. De medicijnen die de missiepost van de overheid krijgt, zijn niet voldoende. Iedere maand koopt de FCMH extra medicijnen om aan de vraag te kunnen voldoen.
Het malariaprogramma is succesvol. Malaria is een veel voorkomende ziekte, maar eenvoudig te bestrijden door de juiste voorzorgsmaatregelen. Door het uitdelen van medicijnen en muskietennetten is er nu veel minder malaria in de omgeving van de missiepost.
Vrijwilligers gaan het veld in om de mensen in de omgeving voorlichting te geven over gezondheidszorg en hygiƫne. Van het drinken van vervuild water kunnen de mensen ziek worden. FCMH ondersteunt hierin door het financieren van pompen voor schoon drinkwater.