Woensdag 31 mei
Gelijk na de ochtendwijding, koud en zeven uur, vertrekken we al met de auto naar Mazabuka. Vooraf heb ik snel een kommetje muesli en een kop thee naar binnen gewerkt. De reden van dit vroege vertrek is dat ik later op de dag nog afspraken heb. Spencer rijdt en Piston en Lafter zitten op de achterbank van de Hilux. Een fel zonnetje schijnt in mijn gezicht.

Lees meer….

Vrijdag 26 mei
Het is vandaag weer “under five ” en veel vrouwen met kinderen zijn naar het consultatie spreekuur gekomen. Het is een drukte en gekwetter van belang. Baby’s worden gewogen en krijgen injecties. De verpleegster, die de leiding heeft, staat er stoïcijns bij en laat zich niet van de wijs brengen. Daarbij genomen ook nog de uitreiking van Bilharzia pillen. De polikliniek op haar best.

Lees meer…..

Maandag 22 mei

Jan heeft vanmorgen zijn laatste bijdrage gedaan in de morgenwijding op de Missie. Het is een afsluiting van de thematiek van de Bergrede uit Matheus 5. Daarna wordt hij toegesproken door Bbuna en bedankt voor zijn verblijf hier en wat hij heeft betekend tijdens zijn aanwezigheid. Ze vinden zijn bezoek veel te kort, maar zo Jan gisteren al schreef, mooie momenten duren altijd te kort. Vanavond zal Jan weer terugvliegen naar Holland.

Lees meer…..

 

Donderdag 18 mei

Pastor Jan heeft vanmorgen vers 5 van Mattheus 5 als thema, “zalig de zachtmoedigen, etc.” Piston vertaalt hem naar de lokale taal, het Tonga. Er wordt aandachtig geluisterd. Bij de mededelingen wordt verteld dat vandaag met de verkoop van de gefokte braadkippen wordt begonnen. Gedurende 6 weken zijn ze van kuiken opgefokt.

Lees meer….

Zondag 13 mei

Vanmorgen een keer uitgeslapen tot acht uur. Dat is andere koek dan elke morgen om kwart over zes naast je bed te staan. Jan was er al eerder uit want gisteravond werd bekend dat de presentatie van Jan over conflictbeheersing aan kerkleiders niet in de week gehouden wordt maar vanmiddag na de dienst. Gelukkig heeft Jan zijn bijdrage klaar en hoeft hij deze alleen maar helder voor ogen krijgen. Beiden nemen we een koude regendouche, want daar lijkt onze douchekop nu op. Nu ben ik ook weer niet zo’n held dat ik er gelijk onder spring. Eerst gezicht, dan één arm, andere arm, één been, andere been en dan langzaam de rest. Wat koud zeg. Brr….

Lees meer….

 

Woensdag 9 mei
Omdat Jan en ik pas in de avond vliegen, hebben we de hele dag om nog allerlei dingen te doen. Zelfs hebben Henny en ik nog tijd om in de namiddag een flinke wandeling te maken langs de molens van Kinderdijk.  Lambert en Bets gaan ons wegbrengen naar Schiphol. Vooraf maken we nog een heerlijke ovenschotel á la Bets op. Onderweg naar Schiphol is het druk op de weg, maar we komen om kwart over zeven aan. Bij het trekken van de parkeerkaart staan Jan en Jacoline achter ons, dus we zijn samen bij aankomst op het vliegveld. Gauw de koffer inchecken en daarna tijd voor thee of koffie.

Lees meer…