Er staat weer een bezoek aan de Missie gepland. Ik hoop vanaf DV. 7 oktober voor 4 weken in Zambia te zijn. Eigenlijk was het de bedoeling om dat in augustus te doen, maar toen werd er een nieuwe president gekozen. Van eerdere bezoeken wist ik dat het dan geen geschikt moment was om naar Zambia te reizen. Dit werd ons in het verleden ook afgeraden door het management.
In het eerste halfjaar heeft de FCHM een aantal budgetten vrijgegeven voor afrastering van de groente tuinen. Het doel is om meer groenten te kweken voor verkoop in de omgeving van de Missie. Door de slechte afrastering werd er veel vernield en opgegeten door rondscharrelend vee., zoals, kippen, varkens, geiten en koeien. Ook wordt er een kas gebouwd om zaailingen te kweken.
Ook het dakenproject vraagt aandacht. Wat is de volgende stap om de asbestgolfplaten te vervangen door staal.
Inmiddels groeit de to do lijst weer met nieuwe aandachtspunten. We zullen zien hoe ver we komen in deze vier weken.
Wout Kleine.


Zondag 30 oktober
Weer eens uit kunnen slapen vanmorgen. Om acht uur opgestaan in plaats van kwart over zes. De kerkdienst is al begonnen als ik binnenkom. Het is altijd lastig mikken wanneer het eigenlijk begint. Vandaag zijn er minder kerkgangers. De begrafenis van de heer Meya is daar de oorzaak van. Nog altijd is daar de familie bijeen om te overleggen.

 

Lees Meer


Vrijdag 21 oktober
De komende dagen ga ik verkort weergeven. Het is nu dinsdag als ik dit zit te typen. Op dit moment heb ik problemen om mijn mail te openen. Na inloggen op internet krijg steeds de boodschap dat de site niet te openen is. Vreemd, ik heb inmiddels al mijn kennis op PC gebied geprobeerd, maar het lukt me niet om de mail te openen. Wel kan ik de sites van Nos Nieuws en Alblassserdam Nieuws gewoon openen.

 

Lees Meer


Maandag 17 oktober
Ik ben twee dagen achter met schrijven, dus vanmorgen eerst alles maar weer eens bijwerken. Het is erg heet en droog vandaag, dus ik doe maar kalm aan. De temperatuur schommelt in de schaduw rond de 35 graden met een luchtvochtigheid van 25 %. Dat werkt slecht op mijn neus en ben dus neusverkouden. Veel mensen hebben daar last van en het hoort bij de tijd van het jaar.

 

Lees Meer


Woensdag 12 oktober
Febby is gisteravond gearriveerd op de Missie. Vanmorgen was ze bij de ochtendwijding, waar Gibson inderdaad moeite had om uit de Bijbel te lezen. Maar Avice is vandaag begonnen om de elektra aan te leggen. Hij doet dat samen met Rafael. Dus eind deze week hebben we ook weer licht in de kerk.
Met Febby afgesproken dat we naar de Mbaya Musuma school gaan om te zien hoe het daar gaat. We gaan te voet, ondanks de hitte.

 

Lees Meer


 

Vrijdag en zaterdag, 7 en 8 oktober
Het vliegtuig vertrekt pas laat van Schiphol vandaag, dus heb ik nog de hele dag om de laatste dingen te doen, zoals nog wat inkopen, inpakken en het huis enigszins op niveau achter laten. Om kwart voor vijf ben ik bij Lambert en Bets, zij zullen me wegbrengen naar Schiphol met mijn auto, die inmiddels is ingepakt. Bets heeft nog een heerlijke ovenschotel gemaakt en om kwart voor zes zijn we klaar om te vertrekken. Het verkeer werkt mee en zonder files komen we op Schiphol aan.

 

Lees Meer